सर्दियों में हरी मटर खाने से मिलते हैं विटामिन्स, जानें लाभ (Eating green peas in winter provides vitamins, know the benefits)
Dec 30, 2023
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सर्दियों में हरी सब्जियों का सेवन चाहिए. इससे कई बीमारियों से निजात पाते हैं. ठंड के मौसम में हरी मटर की डिमांड रहती है. विटामिन ए, विटामिन बी, विटामिन सी, एंटीऑक्सीडेंट और भी काफी सारे पोषक तत्व हैं. बताते हैं खाने के फायदे.
Green vegetables should be consumed in winter. With this we get relief from many diseases. Green peas are in demand during cold weather. There are Vitamin A, Vitamin B, Vitamin C, antioxidants and many other nutrients. Explain the benefits of food.
पेट भरा :-ठंड में हरी मटर खाना पसंद होता है. कई बीमारियों से निजात मिलता है. मटर खाने से पेट लंबे समय तक भरा-भरा रहता है.
Full stomach:- I like to eat green peas in winter. Gets relief from many diseases. Eating peas keeps the stomach full for a long time.
पाचन :-मटर को पाचन के लिए बेहतर माना है इसलिए इसका सेवन करना चाहिए. आंत और पेट को ठीक के लिए खाए.
Digestion: Peas are considered better for digestion, hence it should be consumed. Eat to heal the intestines and stomach.
हड्डियों मजबूत :-हड्डियों को मजबूत के लिए सेवन कर सकते हैं. विटामिन और प्रोटीन कमजोर हड्डियों को मजबूत करते हैं.
Strengthens bones:-Can be consumed to strengthen bones. Vitamins and proteins strengthen weak bones.
बेदाग और चमकदार :-त्वचा को बेदाग और चमकदार के लिए सेवन कर सकते हैं. इसका सेवन रोज सुबह के समय उबालना चाहिए.
Spotless and glowing: -Can be consumed to keep the skin spotless and glowing. It should be consumed boiled every morning.
ब्लड शुगर कंट्रोल :-ब्लड शुगर को कंट्रोल में ये मददगार है. पोषक तत्व डायबिटीज के खतरे को कम के लिए फायदेमंद है.
Blood Sugar Control:-It is helpful in controlling blood sugar. The nutrient is beneficial for reducing the risk of diabetes.
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